Mitt öra

Sedan slutet av januari har jag haft problem med mitt öra.
Det känns bortdomnat på något lustigt vis. Jag hör sämre, ibland har det gjort lite ont men absolut inte sådär som öron kan göra. Och det piper, när man tryckutjämnar kan folk omkring höra det. Nu när jag trycker på det låter det som att man klämmer på en hundleksak. Jag har blivit snurrig i huvudet av det och det känns lite som att gå runt med bomull i örat.

Läkare nr 1 gav mig en pencillinkur som jag åt. Vilket gjorde att jag blev illamående och låg hemma hela den veckan. Antar att han menade att jag hade öroninflammation.

Läkare nr 2 gav mig några droppar som jag höll på och grejja med. Han sa att det var svårt att säga om det var virus eller bakterier som orsakade det hela.
Efter dropparna blev det bra en helg och sen kom det tillbaka igen,

Läkare nr 3 och 4 (den första ville rådfråga en till eftersom det såg lustigt ut) sa att det är vätska bakom trumhinnan och tålamod som krävs. Spray med nässpray 3 ggr/dag, tryckutjämna för fullt och vänta tre veckor.

Låter ju rätt bra att det inte ska vara något värre men jag har inget tålamod. Jag har haft det här i en månad. Jag vill inte vänta tre veckor till. Jag håller på att bli lite lätt knäpp och har ingen lust att göra något alls eftersom jag bara stör mig på örat hela tiden. Blä!

/Cicci

Bättre

Jag har tillbringat senaste två dagarna med att må illa. Vet inte riktigt om jag blivit smittad av något eller om jag bara är stressad. Men om det är något tillfälligt så borde det väl bli bättre snart!

Känner i alla fall att det gjort mig gott att få sova i två dagar. Känner mig på betydligt bättre humör. Har haft en hel del oenigheter med folk men tror att det mesta är utrett och i det som återstår har jag åtminstone, kanske inte helt smidigt och snällt men ändå, sagt vad jag känner. Och så får det vara nu! Nu ska jag fokusera på att slutföra min utbildning!

/Cicci

Jag orkar inte riktigt..

Jag håller på och kraschar. Jag är trött, gnällig, arg, elak och oerhört ledsen Just nu orkar jag inte. Det känns som det är jag mot världen. Som tur är har jag två trogna vänner som står på min sida mot resten världen. Lyssnar, tröstar, låter mig tjata om och om igen om samma saker och gråta en skvätt. Jag har inte tid till allt som jag vill och känner att jag kanske måste lösa på något vis. Välja stad? Välja bort vänner? Eller kanske bara få lite vårsol och mer energi?

Helgen har bestått av tre stora bråk som tagit all min energi.

En kompis som är sur över något, jag vet inte riktigt vad och har bett om ursäkt utan att jag vet om vad jag har bett om ursäkt för. Jag tror inte heller att jag faktiskt betett mig illa här. Och för min del har vänskapen verkligen fått sig en törn.

Ett andra bråk med min älskade syster. Jag var dum, hon var envis, vi rök ihop i århundradets gräl men det är också helt upprett och vi älskar fortfarande varandra över allt annat.

Sen blev ytterligare än vän sur.Jag förstår henne (även om hon inte tror att jag gör det) och skulle reagerat lika dant. Samtidigt som jag visste hur hon skulle reagera innan jag gjorde som jag gjorde. Jag kände att jag måste få göra saker som jag vill utan att alltid bara tänka på alla andra. Det känns inte alls kul att såra henne men problemet är så pass mycket större. Vi har i alla fall rett ut det, tror jag och jag har förklarat varför det blev som det blev, precis som jag tänkte innan jag gjorde som jag gjorde. Hon sa iaf att hon förstod. Men jag vet inte om hon gjorde det bara för att hon inte ville förlora en av sina få vänner eller om hon gjorde det för att hon förstod och förlät.

Som en kompis sa. Det är i alla fall tur att dina vänner inte är lika långsinta som du. Och jag kan bara hålla med!

Men nu mår jag illa och tårarna rinner lite då och då och det känns inte riktigt som jag kommer ihåg hur man andas. Men ett första steg till att må bättre än nog att krypa i säng. Ett andra blir att tillbringa morgondagen med världens gladaste tjej. Jag behöver lite sån energi nu. Och ett tredje blir att ta tag i några av de sakerna som stressar mig..

/Cicci

Vatten sökes!

Tänk om man kunde fixa någon typ av varnare som varnade för vad som kommer att hända. Tex om vattnet kommer sluta funka. Skulle va himla praktiskt om nån liten skärm började blinka eller så så man kunde läsa något i stil med "Duscha nu & häll upp vatten så du kan koka potatis sen, blanda en tillbringare med lättdryck oxå så du har....." För imorse fungerade vattnet, jag körde en diskmaskin, en tvättmaskin & använde vatten vid frukosten. Men nu när jag måste duscha för vi ska till stora pojkens simskola vartefter, då finns inget vatten i kran! Smidigt - NEJ!

Blir till att ge sig iväg ändå & bjuda alla på stadens badhus på mitt flottiga hår!

Kram Johanna


Så typiskt mig!

Det blev kväll även igår! Cicci kom hit & vi åt mat tillsammans =) När barnen lagt sig åkte chips & dip fram!! Vi tänkte se På spaning med Bridget Jones på 3:an men den började ju 21.00 & då va chipsen slut... så då tyckte mina ögon att jag lika gärna kunde sova... hrm! Trevligt sällskap jag va va? Meeeen, jag fick massa chips & dip :) Å dessutom så är nog Cicci van, för det är inget ovanligt att jag somnar i soffan ;)

Kram Johanna

Söndagkväll

I fredags kväll somnade jag till Let´s Dance. Igår kväll va jag så mätt efter massa god thaimat.

SÅ IKVÄLL (fast det är söndag) ska jag äta massa chips & dip.

Så det då!

Kram Johanna

Skynda skynda

Om fyrtiofem minuter ska vi va på dagis. Jag måste hoppa in i duschen NU! ;)

Ha en bra dag!!!!

Kram Johanna

Skynda skynda

Om fyrtiofem minuter ska vi va på dagis. Jag måste hoppa in i duschen NU! ;)

Ha en bra dag!!!!

Kram Johanna

Korten!

Nån som minns min panik i fredags?
Igår va jag iaf & hämtade alla bilder på barnen bus. Eller en kontaktkarta som det så fint heter.
Små bilder men tillräckliga för att se & välja. Eller välja kan jag verkligen inte. SÅ SVÅRT.
Kände nyss att jag kommer inte bli klokare hur mycket jag än stirrar på bilderna.
Så jag ringde upp fotografen & över telefon, jag me kontaktkartan & han med bilderna i datan, så har vi tillsammans nu bestämmt vilka bilder som ska monteras in i ramen!
Det bästa av allt:
Allt är klart att hämtas på fredag!!!!!

Kram Johanna

Trött trött trött

Barnen sover. Sambon är hos min pappa & bastar. Jag somnar snart sittande.
Men jag har hängt upp de nya pålakanen som jag köpt till våran säng idag!
Längtar tills vi får lägga oss i vår imorgon nybäddade säng =)

Imorse...
Vi åt frukost vid 8 snåret. Tio minuter innan vi ska va på dagis (9) så borstar jag tvååringens tänder. Eller jag försöker. Han vägrar öppna munne och säger "Nej, mamma. Du får vänta!" Jag kände mig aningens förvånad och fann inte riktigt några ord. "Jag måste äta upp frukosten bara!" Jahaaa, va det bara det? Han hade alltså sprungit runt & lekt i cirkus 40 minuter med frukost i munnen? Det syndes inte men nu hade han iaf smörgås i munnen som han flitigt tuggade på & svalde för att sen gapa stort & låta mig borsta hans tänder!

Kram Johanna

Tur han bara är två år!

Tvåringar är alltbra lättsamma, ärliga & enkla! När barnen Mormor kom förbi här en sväng & vi satt & pratade så kröp tvååringen upp i hennes knä. Tog över diskutionen bara så där. Vaddå, pratade ni om nått? Mormor ser såklart bara tvååringen då! :) Men kanske ångrade hon sig sen när hon hörde a han hade att säga? ;)

"Mormor, du är inte vacker."
"Nae, nahe, tycker du inte?"
"Nä, men JAG är vacker!"

Stackars Mormor satt där & fick snällt hålla med :)


Kram Johanna

Älsklingen

Att det varit alla hjärtans dag i helgen har man knappast missat. För oss är det oxå dagen vi blev tilsammans på riktigt! Jag brukar alltid ha fixat nått speciellt till den dagen men i år fanns lixom inte orken eller motivationen. Kände mig riktigt tråkig & nästan dålig när helgen va här. Men insåg ganska snabbt att det är ingen idé å grubbla på det. Vi har ju varandra & har bara gjort saker vi velat i helgen. Men...

Min underbara Älskling åkte iväg tidigt i söndags morse (ja, det fick bli söndagen) & köpte färska frallor, massa gott pålägg & färsk juice! Och det slutade inte med en god frukost. Han hade oxå handlat saker till maten han senare skulle laga. När femåringens fotboll va klar & vi kom hem fick de mat & sen fixade vi båda barnen så de kom i säng strax före sju. Så trötta efter två sena kvällar så de somande bums. Sen stängde min Sambo in sig i köket & jag hamnade i soffan.

Dörren öppnades & det luktade riktigt gott! Älskling kom & hämtade mig. Köket va släckt bara levande ljus lyste runt om hela rummet. Det va dukat för två. Vi satt oss ner & åt tillsammans, bara vi. Så gott men oxå såååååå mysigt!
Åååhh, va jag älskar dig!!!

Men va föresten god. Han va lite väl självkritisk & tycker inte alls det va nått speciellt. Menför mig kunde det bara va speciellt! Å det va faktiskt gott, inget fel alls på det. Som en laxpytt kanske man kan säga, har inte sett receptet så vet inte om det hette nått speciellt kanske. Men iaf så va det på ett ungefär det här i: Potatis, Lax, Sockerärtor, Lök, Paprika, Räkor, Granatäpplesirap eller va det hette, känns som det va så mycket i men jag minns inte... uppe på va det i alla fall smulad fetaost!

Kram Johanna 

Söndagsmiddag!

Klockan halv ett igår stod maten på bordet hemma hos min pappa & familj. Min Farmor & Farfar kom oxå dit. Jättetrevligt & ses så där, äta, prata & bara ha det bra. Barnen va glada & såg till att Mostrarna lekte för fullt. Farmor & Farfar spelade in min pappa när han va riktigt liten & dom snuttarna har man nu samlat ihop & fått in på en dvd som vi såg tillsammans igår. Riktigt mysigt & blir ju mycket prat runtomkring. En del av filmen va från sommrarna i en stuga vid vattnet som Farmor & Farfar hyrde. Det visade sig sen att stugan ligger bara 2 km från min Sambos Pappas gård nere i Bonneland & sjön de badade i är samma som min Sambo badat i alla år :)
Min pappa som på filmen bara va 2-3 år skrattade glatt & sa lite retsamt till min Sambo:

"Hahaha, jag har faktiskt badat i sjön där FÖRE dig!!!!!"

Kram Johanna

Ursäkta förlåt

Men hoppsan hejsan va dagarna har sprungit iväg & jag har inte äns kikat in här en sekund. Men det har det iofs varit värt ;) För så här kan det nog tyvärr lätt bli ibland när man har världens goaste killar som drar än härifrån!

Men nu är jag ju här igen! :)

Kram Johanna

Barnfritt- Varför inte?!

Jag har läst två bloggar... Dels en som jag oftas läste förr och dels en som har skrivit ett inlägg angående den första bloggaren...

Det hela handlar om barnfritt på bröllop. Jag kan förstå att man blir ledsen över att man inte får ta med och visa upp de man älskar mest i hela världen. Jag kan förstå att det uppstår enorma problem. Men jag kan inte förstå om man medvetet väljer att bojkotta ett bröllop av den anledningen när det går att lösa.

Jag blir riktigt arg när jag läser kurrys inlägg. För vad är man för vän om man inte respekterar parets önskan?! Alla har sina skäl när de väljer hur de vill göra på sin stora dag. För det är faktiskt inte gästerna som ska bestämma sådant.

Om jag någon gång gifter mig skulle det kännas jätte lustigt att inte bjuda Johannas barn. Jag ser hela hennes familj som mina allra bästa vänner. Men jag är övertygad om att om jag av någon anledning skulle välja barnfritt,  (låt säga att jag avskyr min blivande mans brorsbarn?) att hon ändå står vid min sida den dagen.Just för att det är min dag och mitt val! Precis som jag skulle acceptera och fortfarande vara hennes vän om hon valde att inte bjuda mig för att hon bara vill ha släkten närvarande.

Jag tycker man ska vara enormt glad över att man blivit bjuden överhuvudtaget! Det är jag till de bröllop jag blivit bjuden och som enda singel på de bröllopen har jag iaf inte krävt att få ta med en kompis istället för en respektive. (larvig jämförelse men ändå inte om ni tänker efter, min singelvän är precis som en pojkvän bortsett från sexet - den jag delar det mesta med)

Min kväll...

.., har varit riktigt trevlig. Jag har fått massa tvättat. Ätit massa chips och wok och sett på melodifestivalen.
Nu satsar jag på att somna strax så jag har ork att fixa det sista imorgon inför london!

Så god natt!

/Cicci


Ännu en kass dag

Jag har sovit bort hela den här dagen. Har nu ätit klart pencillinet och mår väl inte direkt bättre. Så imorgon tänker jag tjata till mig en ny tid på närakuten. Känner att tiden bara rinner ifrån mig utan att jag gör något vettigt. Jag är ju inte ens ordentligt sjuk, bara sådär så jag inte riktigt orkar men ändå orkar bli uttråkad.

Min alla hjärtans dags kväll ska ägnas åt att tvätta. Roligare antar jag att man kunde ha haft men är man singel så är man. Och är man dessutom sjuk så är man!

/Cicci

Fejkpojkvän

Nä nu hittade jag annonsen! Man får för en kväll, om man är tjej, hyra en pojkvän som max kan tänka sig en dans (ääh, om jag skulle ha en pojkvän skulle han vara tvungen att kyssa mig på alla hjärtans dag annars skulle jag göra slut!)

Och utgifter ingick inte heller. Och så ska karln ha 399 kr EXKLUSIVE moms?
Äh, det är ju inget företag som hyr honom, antar jag.. så då brukar man väl ändå tala om inklusiva moms?!
Alltså ska man dessutom plussa på 25 % + utgifter för vad det nu är man hade tänkt och göra med sin fejkpojkvän. 

Skulle han vilja gå på dejt med mig skulle jag kräva en timlön på 1399 kr, minst!
För han måste ju vara jäklig dryg för att sätta ut en sådan annons?!

/Cicci - fortfarande singel men inte sååå desperat

Hyr mig istället!

Jag sitter här i natten och asgarvar! Killen hyr ut sig själv till en dejt! Jag undrar om han bjuder om man väljer att gå på bio eller om det blir extra utöver timkostnaden?

Jag måste ju toppa med ett motförslag! Jag är hemskt ledig på alla hjärtans dag och för endast 9.90kr/h kan du få en dejt med mig! (Men då krävs det att du betalar under dejten för jag tänker inte slösa mina surt förvärvade slantar på att umgås med någon som jag egentligen inte vill umgås med!)

Kramar Cicci

Förslag på vad man kan hitta på i London?!

På måndag åker jag och min lillasyster till London!!!!
Ska bli så skönt att åka iväg ett tag. Och nu känner jag mig faktiskt helt plötsligt riktigt bra!! Håll tummarna för att det håller i sig. Fasar lite för det här med att flyga med ett lustigt öra. De säger att det kan göra rätt ont men inte borde göra det nu när jag har fått penicillin.
Vet dock inte riktigt vad vi ska hitta på mer än shopping i London. Någon som har något förslag?!?

Kram Cicci

Jobb?

Jag kollade min mail nu vilket jag tydligen inte verkar ha gjort på ett tag. Och såg att jag hade blivit presenterad för ett extrajobb från mitt bemanningsföretag. Håll tummarna för att företaget gillar presentationen och kallar mig på intervju! Känns som allt bara skulle lösa sig då!!

Ska väl kanske påpekas att jag pratiskt taget inte sökt några jobb så jag förtjänar inte riktigt att ha arbetslöshetsångest men har det i alla fall. Ska försöka mig på ett ryck i helgen och slänga i väg några ansökningar.
Hur många ska jag sätta som mål? Vad tycker du Johanna? 10? 20?

Kram Cicci

Från sjuksängen..

Ibland är det skönt med en bärbar dator. Det innebär ju att man kan krypa ner i sängen med datorn som sällskap.

Här händer inte mycket. Jag mår fortfarande dåligt men jag börjar undra om det inte är penicillinet som får mig att må dåligt?! Imorgon är det färdigätet så förhoppningsvis mår jag bättre på söndag i så fall!

Pappa ringde och väckte mig i morse och gav mängder med förslag på vad jag kan söka för jobb. Tror jag kommer stanna i Stockholm, det är det mitt hjärta vill även om jag saknar alla där hemma också. Men är inte redo att flytta hem än. Och vill inte flytta hem på det här viset. Nu skulle det inte bli frivilligt utan ett tvång. Men sen någon gång, när jag fått ett bra jobb och hittat en lägenhet som jag vill bo i, då vill jag hem!

Sova lite till då....

Kram Cicci


Förlåt min dåliga närvaro..

Och anledningen till att det blivit så dåligt med bloggande är dels att jag mest bara ligger i sängen och väntar på att bli frisk och dels att mitt internet är så kasst att jag inte kan logga in på bloggen!

Kram Cicci

Framtidsångest...

Jag mår fortfarande inget vidare bra. Börjar dessutom. förrutom öronontet få ont i halsen. Toppen!

Har annars haft sjuk mycket ångest över framtiden idag. Kan inte bestämma mig om jag ska säga upp min lägenhet som jag trivs jätte bra i och flytta hem till mamma/pappa tills jag hittar ett jobb. Eller om jag ska stanna här och leva upp mina ynka sparpengar tills jag får ett jobb. Inget av alternativen känns så värst lockande.

Och frågar jag mina vänner om råd är de rätt partiska och säger att jag ska vara i den stad som de själva bor i.

Uppsägningstiden är två månader så för att inte alla mina pengar ska ryka och det ska vara helt onödigt att säga upp lägenheten måste jag bestämma mig innan den 15'nde februari.. snabba ryck alltså!

/en förvirrad sjuk Cicci

Nollkoll!?

Min sambo jobbar över ikväll. Han trodde inte det skulle bli så länge men vi 19-tiden ringde han hem för att säga gonatt till våra små prinsar & berättade även att chefen då va iväg & köpte mat till dom.
Jag är säker på att han blir sen hem ikväll.

Prinsarna & jag har ätit spagetti & köttfärssås. Dom har badat. När dom somnade blev det så himla tyst.
Jag kände mig inte helt redo att bara sätta mig för dagen.
Blev projekt "städa bakom våran sovrumsdörr". Det behövdes! Tog fram några påsar & slängde slängde & slängde.
Så mycket skit man samlar på sig!

För någon vecka sen berättade en kompis om en bok hon ville läsa. Det är tyvärr väldigt många som vill för det va kö på bibban för att få låna den. Jag blev glad att få höra om den ettersom jag ar de tidigare böckerna. Sa till henne att den ska jag absolut köpa! När jag ikväll städade bakom dörren så hittade jag den! Jag hade alltså redan köpt den! Lite pinsamt ja, men nu kan hon ju låna den av mig :)

Kram Johanna


Gnällspiken

Jag mår inte ett dugg bättre. Snarare nog lite sämre. Jag sjukskrev mig från en obligatorisk sak i skolan i morse men nu ska jag försöka orka eftermiddagens obligatoriska del. Mår egentligen inte jättedåligt. Det känns bara som jag är i egen liten bubbla med lite lätt huvudvärk och yrsel. Jag hade väl en felaktig bild av att man skulle bli bra i samma stund som man stoppade in pencillinet i munnen. Får väl vänta några dagar till helt enkelt.

Och ändå har jag ju inte så mycket att gnälla över. För jag kan ju bara sjukskriva mig och lägga mig i sängen tills jag mår bättre. Jag förstår inte hur alla ensamstående mammor gör när de mår så här och ändå måste upp och göra frukost, lämna på dagis och lyssna på sina barn.

Kram Cicci

Hmmm

Skulle logga in på a-kassan & fylla i dagarna. Men istället lyckades jag skriva fel lösenord & kommer därför inte in alls nu :/ Får snällt vänta på att ett nytt skickas hem till mig inom några dagar.... Hmmm

Johanna

"Ska bara torka näsan mamma!"


Det är inte lite papper som går åt när min tvååring ska torka näsan minsann!

Kram Johanna

Familjen

Familjen är alltså Jag, 25 år & min Sambo som är 13 dagar yngre än mig. Exakt ;)
Tillsammans har vi världens två sötaste pojkar! Dom gör våran familj!
Vår stora kille är 5 år & tänker, funderar & frågar oss om allt mest hela tiden.
Vår lilla kille är 2,5 år & tror nog att allt krestar runt honom.
Alla åldrar har absolut sin charm & jag kan inte tänka mig tanken att va utan dom!

Hos min Sambo finner jag enorm trygghet & massa kärlek. Å tillsammans kan vi bara sitta & titta på våra underbara killar. Le. De gör våran familj!

Kram Johanna


Mår fortfarande inte så bra...

Jag har sovit precis hela dagen. Mår inte alls bättre!
Men nu fick jag besök av lillebror så vi ska väl försöka slänga ihop någon lätt mat, typ korv och pomme! Väldigt enkelt och ändå gott!! =)

/Cicci

Smart?!

Haha, nu har jag suttit och gjort ett intelligenstest! Långt var det!
Jag vet ju att jag är rätt smart (Haha, självförtroendet är på topp idag!) men samtidigt tycker jag nog att de där är lite "opålitliga" för man kan ju träna upp förmågan att klara dem lite bättre och så är det ju ändå lite allmänbildning.

Jag fick iaf 129!!130 var gränsen för mycket smart! 131 Mensa-smart! Störigt värre att jag inte kan skryta med att vara mycket smart!!!

Kram Cicci



Aj aj!

Har haft en helt underbar helg med födelsedagsfirande!
Har dock haft ont i örat och knaprat mängder med alvedon,
Idag kändes örat istället helt bortdomnat på något lustigt vis.

Jag tycker inte riktigt om min vårdcentral så drar mig för att gå dit men eftersom det här nu har suttit i i över en vecka beslutade jag mig till slut för att gå till närmsta närakut på kvällen. Bussen stannade utanför 19.32. Klockan 19.45 stod jag utanför och väntade på nästa buss för att ta den till apoteket och hämta ut mitt pencillin.

nu ska mitt öra förhoppningsvis må bättre snart!!!

Kramar Cicci


Världens sötaste Lillasyster!

En av mina fyra små systrar är en riktig hejjare på att handla kläder på rea. Jag är värdelös på det däremot. Så bad henne för ett tag sen att om hon ser nått som skulle passa mig så så får hon gärna köpa det så får hon pengar av mig!

Idag har jag missade samtal & 2 sms från henne! I sista sms:et stod det "Jag köpte den till dig....." Hon ville förstås få tag i mig för att veta om jag äns ville ha den. Men hon gjorde helt rätt i å köpa den även utan mitt tillstånd :)

Va förbi hos henne förut & nu har jag fått en mörkblå tunika för 29 :- Jättefin!!!! :)

Hon är så söt min Lillasyster!!! Vet precis vad jag vill ha :)

Kram Johanna

Ny dag, Ny vecka

NYA TAG!

Jag är duschad & klar. Förmodligen väntar en sväng till lekparken nu på fm.
I em har Stora killen simskola. Sen är det kväll.

Vart är orken?

Hade värsta planerna på å blogga nyss men så försvann dom! Eller planerna finns nog men orken är borta!

Får bli en annan dag. För idag har jag ingen bra dag. För mig.

Bäst & sluta innan jag snurrar in mig helt.

Kram Johanna


Dopet

Va verkligen ett mysigt dop! Första gången jag är på dop där man pratar både svenska & engelska :) Å lilltjejen som döptes har ju en storasyster som springer runt & pratar engelska. Såååå gulligt :) De små sysslingarna fann varandra snabbt & lekte för FULLT hela tiden. Våran stora kille hade förklarat för sysslingen nångång att hon pratar ett annat språk så han förstår inte vad hon säger. ;) Hon förstår ju svenska & engelska men pratar mest bara engelska.

Själv höll jag hårt i min Sambo så fort nån engelsktalande kom nära för å inte tala om när vi skulle tacka för oss! Hua! Men jag log så mycket jag kunde & lever i tron om att det funkade ;)

Kram Johanna

7 februari 2009

Ja må hon leva, jag må hon leva, ja må hon leva ut i hundrade år.
Med blommor å med blad, vi firar denna dag.
VI GRATULERAR VÅRAN CICCI IDAG!!!

Ett fyrfalldigt leve, hipp hipp
HURRA HURRA HURRA HURRA!!!

Barraramtamtamtaaaaaa

Många Grattis till dig, Cicci, på din 26-års dag!

KRAMAR
Johanna & Familjen


(Kortet taget när vi firar Cicci 25 år!)

Trött tröttare tröttast

Fredagskväll & jag är så otroligt trött, förmodligen sen kvällen igår. Började med frukost tillsammans med Cicci. Vi har varit ute i snön & busat. (Jag vet att jag måste bli bättre på att tömma kameran på kort!) Vi har myst inne & ätit hamburgare med bröd´. Nu är det bompa för hela slanten & sen nattning av barnen.

Ikväll ska det bli så otroligt skönt att luta sig bakåt & se på Let´s dance, kanske äta på nått gott & bara slappa :)

Kram Johanna


Tack tack!!!!

Ååh, jag fick så fina presenter av Johanna och hennes familj! Äldsta sonen är så himla söt, måste vara universums finaste kille! (förrutom min bror då)
Men ska fika med min familj nu så får bli mer detaljerat bloggande om det framöver!

Kram Cicci

Hjälp med bloggen tack!

Nu har vi ätit en väldans god frukost & lite chips på det ;)
Cicci har öppnat paketet!
Men vi lyckas inte få till våran meny, side eller va det nu heter! Den har flyttat ner på sidan! Vi vill ju ha den där den va!


Hjälp nån snäll där ute!? Tack.

Kram Johanna & Cicci




Pojkmamma ut i fingerspetsen

Igår åkte vi alltså till Stockholm. Jag, Älsklingen, min minsta lillasyster, min pappa & mina två farbröder. Min väldigt snälla farmor hade gjort goda mackor till oss alla som hon skickade med. Så vägen upp blev mest massa prat, skratt & ätande. När vi sen kom till de fyrfiliga vägarna i storstaden men bilar överallt, ja då snurrade vi in oss rejält. Å det är inte lätt ska jag säga att försöka få en gäng karlar tyst. Dom pratar i mun, tror hit & dit.Tacka vet jag Cicci! Även om du mest sa rakt fram, det funkade ju ;) Vi kom iaf fram till Globen i tid för matchen. Äta mer hann vi dock inte. Men vi kom in i Globen.

Där hade jag lillasyster som va helt nipprig av att faktiskt vara där & mestbara sprallig & facinerad!

Att hitta våra platser, behöver jag säga att det krävs en kvinna för att komma rätt! Gisses vilka yra höns jag hade me mig ;)

Matchen börjar & Älskling påminner mig än en gång om hans rättvise-tänk. Sitter & komenterar när Rysslands spelare gjorde nått snyggt. Fick förklara för honom att nu hejjar vi på Sverige & då hejjar vi på dom ut i fingerspetsen. Pucklar Ryssland på så är de hemska, gör Sverige det så är det mer än okej. (Lite överdrivet men det krävs för att han ska förstå! ;)

Då jag är uppväxt med fotbollsspelande pappa & farbröder så är man rätt inkörd i det här med sport. Gick lixom inte & klara sig undan. Och det är faktiskt härlig stämning så här :)

Så klart missade jag första målet som gjordes av Sverige så sen tittade jag inte bort mer så jag skulle få se några mål oxå!

Man dras in i det & tiden bara springer iväg! Man hejjar & tror att man säger tillräckligt många gånger "dom får inte göra mål dom får inte" så får man som man vill. Å den här gången fick vi som vi ville, Sverige vann! 

Älsklingen & jag kom fram till att Bröderna Bus mer än gärna får spela fotboll men att hockey nog är lite för tufft för våra små killar ;) Å nog tusingen är jag en "pojkmamma" för jag kommer älska att stå där & hejja på mina killar. Om de nu väljer att spela någon sport. Vi kom oxå fram till att Älsklingen kommer va den där duktiga förälderna som kan hejja & se lite till två lag medan jag kommer hejja på BARA mina barn lag & bara dom ;) Man är lixom väldigt uppvxt i det här tror jag. Farmor är precis likadan. Hon har alltid varit me å hejjat på sina tre söner!

Vägen hem sov alla utom Pappa som körde & jag & Cicci som pratade på. :) Mycket trevlig kväll! 

Kram Johanna 

Snö SNÖ

Vi vaknade igår smått chockade över att ha snö här.
Men idag är det ju verkligen MASSA SNÖ!
Kul för barnen, mindre kul för mig ;)
Vi som skulle till landet på söndag & köra iväg skräp, inte så troligt att det blir av nu. Väldigt synd.
Men som sagt, för barnen!
Så härligt  gå ut & rulla sig i snön, susa ner för backen & sen komma in i värmen å krypa in under en varm filt!

Livet tillsammans med er är underbart!

Kram Johanna


Gomorron!

Barnens lek är i full gång. Jag är aningens trött i hela kroppen sen igår, men mer m det sen när jag vaknat ordentligt. Och det bästa av allt!

CICCI KOMMER SNART MED FRALLOR SÅ SKA VI ÄTA EN GOD FRUKOST TILLSAMMANS!

Å så klart ska vi fira henne lite & hon ska få sitt paket. Tror inte hon hinner kika in här innan, men hur som haver så kommer lite ledtrådar. En del är så mycket hon & jag så vem som helst kan gissa vad det är. En del är bara så "Lucas till Cicci". Och allt runt om är bara så i Ciccis färger så det är inte klokt :)

Kram kram kram!

Johanna

Tidernas sämsta vägbeskrivare...

.. måste vara jag! Jag kan inte ens beskriva vägen till en bokaffär 200 m bort.
Snacka om att jag då blir lite smått stressad och chockad när Johanna ringer och säger att de är i Stockholm men inte kan hitta Globen. Jag åker ju nästan aldrig bil i Stockholm och hittar knappt med hjälp av tunnelbanan.
Men med lite hjälp av eniro, massa gissande och mest deras egna förtjänst verkar de nu ca 40 min senare vara rätt.

Min roll i det hela? Jag sa mest, åk rakt fram. Vet att det kanske inte är klockren beskrivning men kör man tillräckligt mycket rakt fram så brukar man ju hamna rätt till slut...

Kram Cicci

Singel

Som singeldelen av vår blogg borde kanske mina inlägg handla lite mer om killar? Eller?

Jag vet inte om det finns någon som är lite mer intressant i mitt liv men det finns faktiskt en hel del killar.
(Och lite hoppas jag att de inte läser det här för man kan alltid tolka saker fel när det handlar om en? eller?)

Men dels så har jag två ex. Den ena har jag ingen som helst kontakt med och vi är rent ut sagt de värsta ovänner och fiender man kan vara. Tråkigt men sant efter att ha varit så viktiga för varandra i flera år.
Mitt andra ex har jag en del strökontakt med, främst via msn. Vi var dock och fikade i helgen. Det var nog ungefär 1,5 år sedan vi sågs innan dess. Han och jag kan nog kanske bli riktigt bra vänner. Självklart bryr jag mig en del om honom men ingen av oss har sådana känslor som krävs för något mer än vänskap.
Sen finns det HAN, som jag tycker så mycket om. Men som bor långt bort och som det helt enkelt aldrig kommer hända något med för att vi är så totalt olika. Men underbar är han. Och det blir väl även där en del msnpratade och sms och någon gång emellanåt springer vi även på varandra.
Vem har vi mer? Nyårsflirten? Vet inte om han räknas. Men vi brukar skriva lite på msn (mycket msn här, vad hände med det verkliga livet?) Han är intressant. Men även han bor i helt fel stad!
Slutligen finns det en kille som är rätt bra. Han har alla de objekiva sakerna som jag vill ha hos en kille. Men jag kanske behöver dejta honom lite för att se vem han är...?

Det är i alla fall snart Alla hjärtans dag och jag hade ju sagt att jag skulle ha en dejt tills dess. Just nu ser det ser lite dåligt ut på den fronten. Så är det någon som känner en trevlig singelkille är jag väldigt öppen för förslag!

Kramar Cicci (som sitter och väntar på att kommentarerna ska välla in om lediga tillgängliga killar)

Det gick ju så klart inte..

Så klart kunde jag inte lämna tillbaka boken.
Man får lämna tillbaka alla böcker som köps i affären, utom ca 20 stycken och därav var så klart en av mina!!
Så störigt!!
Det är ingen som vill köpa en bok om rättsprövningar för 543 kr? Ni kan till och med få 3 kronor rabatt och få den för endast 540 kr!?

Johanna gjorde mig i alla fall på lite bättre humör och ringde och frågade om jag ville åka med dem hem till Norrköping sen. Klart jag vill det!! Kan vi skvallra lite i bilen!! Toppen!!

Kram snålisen Cicci



Snåljåp?!

Jag köpte en bok för 550 kr förra veckan till kursen som jag läser nu. Har precis insett att den inte är till någon nytta för den handlar bara om helt andra saker. Så nu känns ju de pengarna lite onödigt bortslängda. Ska se om man kan lyckas lämna tillbaka den. Kanske kan hitta på någon lögn om att jag har hoppat av kursen? Eller något? Någon som har ett förslag? Kan ju komma på typ tusen roliga saker jag skulle kunna göra för 550 kronor! !




Skatbo

Mitt hår ser helt hemskt ut för tillfället.
Det är som ett stort trassligt skatbo. Eller som stålull.
Det är hur risigt som helst vilket kan bero på att jag inte varit hos frisören sen augusti!
Jag ska klippa mig imorgon men börjar bli lite orolig för att frisören ska säga att det är kört, att hon inte kan göra något åt saken och sen plocka fram rakapparaten och raka av allt.

/Cicci med det risiga håret

Lite avis

Jag är lite avis på Johanna. Det verkar som du gör en väldans massa kul saker för tillfället. (Fast det förtjänar du!!)
Det känns som jag mest bara hinner med att plugga eller att oroa mig över det här med att jag inte pluggar.
Det ligger böcker precis överallt hemma hos mig. Och jag har plugat massor den här veckan eller i alla fall en hel del.
Men problemet är att jag ju egentligen ska skriva uppsats. Och det har jag däremot inte gjort den här veckan!

Kram Cicci
!




Vilken buss ska jag ta?!

Sitter och känner mig allmänt jäktad!
Måste fixa massa skolgrejjer.
Ringa några samtal och beställa saker, till skolgrejjerna.
Och så ska jag någonstans under dagen lyckas komma med en buss till Norrköping med all packning som kan tänkas behövas på kryssningen. Och jag verkligen hatar att packa. Det finns inget som är så tråkigt. Och så glömmer man ändå hälften. När vi var i Sälen för ett år sen hade jag varken med mig mössa eller någon bh.
Men kanske bäst jag sätter igång och försöker få något gjort....

Kram Cicci

Present present present!

Jag har fixat doppresent helt klar & Cicci´s (min andra halva här på bloggen) present är halvvägs färdig men HELT färdig i tanken. Det är ingen värsting super duper present men vi är ändå så nöjda! Framföraltt är vårt Storskrutt så VÄLDIGT NÖJD ;)

Så nu längtar vi bara massa tills vi får träffa Cicci & gratta henne :) & till dopet på lördag oxå!

Kram Johanna

Hockey

Alla mina tre killar låg på golvet & spelade hockeyspel, helt inne i det & såg så nöjda & glada ut. Så jag sa hejdå lite tyst & smet iväg igår kväll. Å sen hade jag verkligen en lyxkväll! Hämtades av min vän & vi gick runt på tan & pratade om allt mellan himmel & gjord. Åt gjorde vi oxå, länge. När stan stängde åkte vi hemåt & som vanligt (händer oss nog jämt) så blev vi kvar i bilden här utanför. Satt  pratade så länge att vi blev efterlysta hemmifrån ;) Men det är det värt!

Nu på morgonen har jag städat som en nissa. Ska lämna barnen hos mormor efter dagis, men Moster Sara (som bor hemma) är så snäll & ska ta hand om dom ikväll. Så när de fått mat hemma hos mormor så går de hem hit så de får sova hemma i sina sängar. Vart ska vi då? Jo Sambon, jag, min ena syster, min pappa & hans två bröder åker till Storstaden & ser på hockey. Ja, kanske inte är min grej men tyckte det lät kul & komma iväg lite, babbla me syster i bilen & äta massa gott. Min Farmor skulle visst fixa mackor & grejjer till oss.

Kram Johanna


Dagen som gått...

Idag har det varit full fart med studiebesök och föreläsningar.
Jag kom så klart inte upp för att promenera in till stan.
MEN, istället tog jag en promenad hem när vi var klara! Så känner mig rätt duktig!
Jag blev lite sur när saker och ting inte riktigt gick som jag hade tänkt idag, jag hade vela få en kopia på en sak men det gick inte! Typiskt!
Nu på kvällen har jag suttit och tittat på en skoluppgift men kommer inte riktigt någon vart.
Det känns som att uppgiften är att skriva en roman på grekiska när man har läst det i två veckor.
Men det är kanske så det ska vara?!

Nu sängen! Kram Cicci

Vad gör det om 100 år?

Jag har gjort allt jag skulle idag...
fixat barnen & fått iväg dom till dagis
handlat & börjat spåna på presenter
ätit lunch & plockat in alla matvaror
fixat fruktsallad &vaniljsås
hämtat barnen på dagis
Min vän & fd kollega har varit är & hjälpa oss äta upp fruktsalladen


Snart kommer Sambon hem & jag ska följa med en annan vän till stan.
Men jag har fortfarande inte ens fått på mig lite mascara!!!
Men å andra sidan, vad gör det om hundra år?
Jag har en väldigt seg dag idag & tänker låta den vara så.

Kram Johanna

Något jag skrev för nån vecka sen...

Hej,
att livet är orättvist ibland är vi nog många överens om. Det tar lixom sina egna vägar utan att fråga om lov först. Vad mer kan man göra än att hänga me? Ta det som det kommer? Livets stora berg o dalbana. När jag är som mest lycklig så är det bara & vänta in nerförsbacken & tårar. När man väl är där nere, ja då kan det väll bara bli bättre? Alla har vi våran egna berg o dalbana. Ingen är den andres lik. Vi tar allt på vårat eget sätt.

Något jobbigt för mig kanske inte ens berör dig.

Mina svackor är kanske inget i jämförelse med någon annans, men dom är jobbiga i nuet för mig.

Nu ska jag försöka få min berg o dalbana att gå uppåt igen, ni vet så där så det knakar, svajjar, gnisslar å man sakta sakta är på väg upp till toppen. Men jag måste börja längst ner.

Johanna

Arbetslös eller arbetssökande?

Ja, det varierar sig vad man känner sig som. Beror nog mycket på sig själv men oxå hur mycket man bryr sig om omgivningen. Just nu är jag så trött, irriterad & ledsen på allt. Jag går ju inte hemma frivilligt. Jobbade heltid hela jäkla hösten för att just va hemma nu i vår... å sommar... å höst... å vinter... å nästa vår igen... Men det blev inte så. Hemma är jag men inte a rätt anledning. För nu har jag pressen på mig att hitta ett jobb. (Jag orkar inte hoppa runt, men måste väll.) Hade jag det varit som det skulle så skulle jag va föräldraledig.

Kram Johanna

Onsdag

Efter en lugn morgon tillsammans me Bröderna Bus så gick vi till dagis. Där nånstans hände nått med Storskruttet. Han ville inte alls till dagis utan tyckte gott vi kunde va hemma. Skulle ju iofs funka eftersom jag är hemma men det blir så tokigt om de får börja bestämma så där hux flux den dagen när man måste till jobbet. Så hur trist det än är så är det bara & bita ihop & fortsätta. Himla bra personal som tur är på vårat dagis som förstår vad vi behöver. En stund för oss själva. Han kröp upp i mitt knä & satt å grät i kanske 5 minuter. Sen kändes det bättre & vi kunde kramar & vinka & va glada!

Sen har jag halvhandlat, kan man säga så? Inte storhandlat & inte bara handlat nån grej utan fyra proppfulla påsar. Halvhandlat, mellanhandlat... iaf. Efter det tog svängde jag förbi en affär där jag kikade på både doppresent & födelsedagspresent till den blivande 26-åringen. Spännande va Cicci ;)

Nu är jag hemma & har plockat in allt & tänkte fixa ihop en fruktsallad för sen kommer min vän & fd kollega på lite fika. Skulle även behöva passa på & tvätta barnens "hemma-jackor" så de är rena till kalas & dop i helgen. När Sambon kommer hem från jobbet så åker jag med en annan vän till stan. Bara lite vardagslyx så där & komma iväg själva & kanske äta ihop nånstans. 

Kram Johanna 

Duktig flicka

När jag kom hem var jag helt genomtrött och ville mest lägga mig i ett hörn och gråta. Men istället samlade jag ork nog att diska lite, laga lite mat och sen faktiskt sätta mig och plugga! Bravo till mig!!! 
Men därför har det inte blivit så mycket med bloggandet under kvällen.

Och nu ska jag faktiskt ta och gå och lägga mig! Ännu en applåd till mig!!
Imorgon ska jag nämligen på studiebesök kl 09.30 och tänkte försöka mig på att promenera dit vilket väl lär ta sin lilla tid. Alltså är det sängdags nu eftersom klockan måste ställas på 07.00!

God Natt!!

/Cicci 


Kvällens terapi!

Bröderna Bus bestämde sig för att ge oss ett riktigt terapi arbete ikväll när Pappan kom hem från jobbet. Cirka 10 pussel som legat i oordning i en låda slängdes nu ut på golvet & skulle sorteras! Bara & sätta igång då. Vi sortera en miljon bitar kändes det som & tillslut började vi lägga dom för å se så alla bitar fanns eller om vi skulle leta genom hela vår lägenhet oxå. Förvånansvärt många bitar fanns! :) Så nu ligger de fint i sina små kartonger. Undrar hur länge dom gör det?

Kram Johanna

Vi är två!

Haha, jag och Johanna har diskuterat det att det kanske inte märks så bra om man råkar ramla ni här att vi är två stycken kompisar som bloggar tillsammans på samma ställe. Ganska så olika liv men ändå rätt så lika som personer, emellanåt. =)
Vi ska väl försöka fixa någon presentation någonstans på sidan, så fort vi kommer på hur man gör!

Kramar Cicci

Kommentarer!

Yes! Jag fixade det! Nu syns kommentarerna ordentligt & det verkar funka även med att vi får dom! :) Perfekt!

Dagens största frågor står kvar... vad ska vi hitta på i present till våran FavoritCicci & doppresent till barnens lilla Syssling?

Kram Johanna

Älskade Älskade barn


Mina fina, söta, gulliga, snälla, tokiga, underbara Skruttungar.
Jag älskar er!

Helgen fajter med vårat Storskrutt känns som de är värda varendaste tår. För ja, det är inte kul för mig eller Marcus heller, det är rent ut sagt skitjobbigt. Men nu har vi både igår & hittils idag sett vårat gamla Storskrutt va sig själv. Han är lugn, nöjd & glad. Han & Lillskrutt leker så otroligt bra & är rädda om varandra.

Just nu har de en lugn men bestämd diskution om vem som jag vara vad.

Storskrutt: Jag vill va pappa!
Lillskrutt: Jag vill va pappa!
Storskrutt: Men jag va pappa först.
Lillskrutt: Jag vill va pappa.
Storskrutt: Men du kan väll va mamma? Snälla?
Lillskrutt: Nej, jag är pappa.
Storskrutt: Men vill du va hund då?
Lillskrutt: JAAA!

Å så va leken igång - pappa & hund!

Jag älskar er båda två så obeskrivligt mycket igår, idag, imorgon, för alltid!

Kram Johanna

Kl. 10

Kl. 8:30 ringde min underbara Farmor imorse. "Bjuder du på kaffe om Farfar & jag kommer?"  Självklart sa jag ja. Skulle lämna barnen kl. 9 på dagis & hon förslog att de skulle va här kl. 9:30. Ska tillägga att jag inte hunnit me mig själv eller hemmet på morgonen eftersom jag tänkte ta det i lugn & ro när jag kom hem. Jag vet oxå att säger Farmor 9:30 så är det mera 9. Så jag sa att 10 blir bra. Lämnade barnen, vek all tvätt, duschade.. just det en sockerkaka slängde jag ihop oxå & kl. 9:30 ringde det på dörren. Tur att jag sa kl. 10! Tyvärr orkade Farfar inte med promenaden utan stannade hemma, han låg med feber hela förra veckan. Iaf Farmor & jag hade en mysig fm med fika & massa prat. Vi gick ut & tog en promenad som slutade med lunch hemma hos Farmor & Farfar!

Så skönt att ha dom så nära & kunna ses så här spontant!

Kram Johanna


Hjälp!!

Jag ska på kryssning på lördag och fira min 26-års dag tillsammans med 14 vänner.
Men jag vet inte alls vad jag ska ha på mig!!
Jag vill ha en kläninng, som går att köpa i en vanlig affär a la Gina, Vero Moda eller HM.
Fast nu såg jag en fin på nätet. Och leveranstiden är 1-2 dagar. Så jag skulle kanske hinna få den.
Men frågan är om den är för fin för en kryssning? Och om den är lika fin i verkligheten.
Jag är lite skeptisk till postorder, har inte en kropp som passar i allt riktigt. Så vill helst prova.
Men hittar ju inget fint i butikerna. Så nu vet jag inte hur jag ska göra!

Kram en Cicci som faktiskt har hunnit plugga massa mellan allt surfande!




Fördomsfull?

På väg till skolan mötte jag en man(pojke?) med ett barn i en sittvagn. Han gick liksom så långsamt och försiktigt.
Och min första tanke var att han måste vara barnvakt åt någon mamma som har föreläsning/tenta.
Fördomsfull eller vad?!
Fast jag har lite grund till det hela. Barnet satt nämligen och sov lutad ut över kanten. Hade det varit hans barn borde han väl veta hur man fäller bak ryggstödet så det kunde sova utan att se ut som att det skulle ramla i backen? J
ag funderade på att fråga om han behövde hjälp men sen så insåg jag att folk vanligtvis inte vill att andra lägger sig i deras barn så jag lät bli.

Kram Cicci som ju skulle plugga!

Ostkaka

Godmorgon!
Nu ska jag rusa till skolan och sätta mig och läsa typ 10 rättsfall innan det är lektion klockan 15.
Min matlåda idag består av ostkaka. Det känns lite märkligt men var det enda som fanns i kylskåpet.
Och det måste man väl bli mätt av? Och så behöver man ju inte värma det. då slipper man stå i den där enormt långa microkön.

God Natt!

Jag borde verkligen legat och sovit för typ 3 timmar sen.
Är helt genompigg här men nu är det verkligen dags för sängen.
Vet ju att jag inte kommer få mycket gjort i skolan imorgon när jag gör så här!!

God Natt!!

Till Johanna...Mitt kök!

Du har ju faktiskt aldrig varit hemma hos mig där jag bor nu så tänkte att jag skulle slänga in en liten bild på hur det ser ut i ena halvan av min lägenhet! Nämligen köket!! Lika stökigt som alltid och disk överallt! Men man ser vilket fin lägenhet jag har nu!! Så fort jag städat ska jag ta kort på den andra halvan!


Promenad



När jag skulle till bion förrut så tog jag en promenad. Allt för att spara de 22 kr det kostar att åka tunnelbana.
Men det var himla mysigt ute så jag knäppte några kort för att ni ska få se hur det ser ut på min väg till stan och hur fint det var. Solen höll precis på att gå ner och månen var framme, det var lite vit snö över marken.
Vägen till stan är ungefär som att man går över himpafälten och sen förbi strömmen i Norrköping.
Mycket fält, träd och så lite vatten.
Dock brukar jag få en hel del bilder av hur jag halkar och bryter benet och blir liggandes i flera dagar innan någon råkar gå förbi eller andra otäckheter. Gissa om jag då fick extra fart på fantasin när det stod en polisbil mitt ute vid fälten!!!
Men jag såg inga möradre eller kroppar liggandes på min promenad så förhoppningsvis hade de bara åkt lite vilse.


  

Kram Cicci


Envishet ger resultat!

Efter att ha provat tre olika usb-kablar lyckades jag slutligen hitta rätt till min kamera. Skam den som ger sig!!
Nu ska jag försöka ladda över alla kort till min dator bara!

Varför??

Jag är helt snörvligt storgråtande genomledsen.
Jag har nämligen precis läst MammaMelissas blogg om hur hon förlorade sina två tvillingdöttrar mitt under sin graviditet.

Och livet känns så orättvist ibland. Varför ska folk behöva gå igenom sådant??
Nu är hon gravid igen och för henne och alla ni andra som livet inte varit allt för rättvist mot håller jag tummarna att det faktiskt finns lite rättvisa som gör att världens finaste bebis tittar fram om x antal månader.

Advokaterna

Jag har precis tittat på Advokaterna.
Man blir så arg när man ser hur hemska människor kan vara. Hur kan man smitta en 15-årig flicka med HIV?!?! Jag förstår inte alls!! Jag börjar nästan gråta när jag tänker på hur hon måste må!
Men annars så älskar jag serien för att den visar varför man faktiskt försvarar en misstänkt. Alla har rätt till ett försvar. Och juridik är svårt, så det är inte alltid så lätt att lösa allt själv.

Nu ska jag ta en äggmacka och försöka plugga lite till morgondagens lektion!

Barnens Bokklubb!!

Jag har för några år sedan jobbat lite på Barnens Bokklubb.
Jag trivdes jättebra där!! Så trevlig personal!! Och så mycket härliga barnböcker!! Jag fick lust att köpa allihop.
Men jag har ju inga barn, så det vore kanske lite dumt...
Men för den som är sugen på att beställa lite, och har några barn att läsa dem för..
så kan jag rekommendera att klicka på länken nedan! Man får två böcker för 29 kr + porto! (Det blir totalt 65 kr) och sen så blir man medlem i deras bokklubb och får varje månad barnposten med ännu mer barnböcker hem i brevlådan. Det enda man binder sig till är att göra två köp vid olika tillfällen under sitt första år.

Hade jag några barn skulle de bli helt överrösta med böcker är jag rädd för. Stackarna skulle säkert få psykiska besvär och vägra att ens titta åt en bok i vuxen ålder.


Jag älskar att fylla år!!!

På lördag fyller jag 26!!
Låter sjukt gammalt. Men det gör inget!!
Jag tycker man ska vara glad att man faktiskt får bli gammal.

Anledningen till att jag älskar att fylla år är att det är en hel dag när JAG får stå i centrum och få fantastikt fina presenter. Fått så mycket fint genom åren. Speciellt från Johanna.

En födelsedag dök hon upp på min trappa i Stockholm med bägge barnen som sällskap, bara för att jag skulle slippa fira min födelsedag helt själv ensam i storstan! Har man inte en underbar vän då eller?!?

Jag tror att den äldsta sonen säkert har massa bra förslag till i år, vad Johanna än säger! Ett år fick jag såpbubblor på hans förslag!!! Världens finaste och bästaste present. Och så kul att han kom ihåg att han och jag hade blåst det någon annan gång och därför ville ge mig det!

The Wrestler

Jag har haft världens härligaste kväll!!
Var så mysigt att få träffa lillebror lite. Vi ses alldeles för sällan trots att vi bor i samma stad nu igen,

Filmen var helt underbar och jag hade massa godis och chips som jag bara har tryckt i mig.
Jag har skrattat, gråtit, fått gåshud och suttit och viftat med händerna och jämrat mig när det blev för mycket blod och äckel. Jag levde mig verkligen in i filmen och kände med huvudpersonen.
Hade filmen gått på tv hade jag säkert bytt kanal när den började för hur den var filmad och hela den deppiga stämningen. Och jag är övertygad att inte alla tycker den är lika bra som jag tyckte.
Men Mikael Rourke (eller vad han nu heter) är i alla fall nominerad till en Oscar för filmen så någon mer finns det nog som tycker som jag.
Håller tummarna för att han vinner!!!


Kvällen har kommit till oss

Barnen sover, det är knäpptyst. Funderar på att sätta på tv:n & bara ligga still ett tag.
Det är ju faktiskt rätt skönt!
Kanske grubbla lite till på presenter & doppresenter som måste fixas i veckan.

Mina pojkar är verkligen det bästa som hänt mig! Vilken lycka att just jag får vara mamma till er!
Ni är helt perfekta & jag älskar varje minut tillsammans med er. (Även om ni ibland går mig på nerverna ;)
Finns inget i hela världen ni skulle kunna göra för att få mig känna annorlunda.

Kram Johanna

Cicci Hallå!

Jag vet att det inte är så vanligt med världskändisar här hemma. Mer eller mindre helt ovanligt. Men då blir det ju lätt så att ett välbekant ansikte blir dagens lokalkändis! ;) Å vet du vem jag såg idag!?! Våran gamla "gympa-Micke"... han som dumpa oss för å bli brandman. Eller jag tror det va han iaf, nästan helt säker. Däru ;)

Kram Johanna

På tal om att fylla år...

Jag har för det mesta (va nån period när gränsen va typ 18 år kanske) åkt som ungdom med lokaltrafiken här hemma. Nu är gränsen 26 år. Tror knappast den lär bli högre nu i februari. Tycker den är hög ändå. Men det måste ju alltså innebära att man snart måste åka som vuxen. Det känns ju lite onödigt! ;) Sååå gammal kan jag väll ändå inte va.

Kram Johanna

Hjälp tack!

Nån kanske redan har uppmärksammat det? Cicci fyller år på lördag! Vi vill hitta en superbra present till våran superbra´iga Cicci! Men vad? Stora Killen har idéer så det sprutar om det men frågan är om dom är så aktuella :) Vad ger man till en 26-årig singel?

Kram Johanna 

Kommentarerna

Jag och Johanna har ju gråtit floder och undrat vad jag kan ha råkat göra för att ha bort alla kommentarer. MEN nu såg jag på blogg.se att det inte var jag!! Oooh så skönt!! De ska tydligen komma tillbaka i natt.
Såå glad jag blev!!

/Cicci

The Wrestler ikväll!

Nu bloggar jag från skolan.
Föreläsningen var som vanligt jättekuloch intressant. Kändes helt plötsligt jättebra när jag väl var där!
Hann även med att diskutera och skvallra massa med en kursare. Vilket alltid gör mig på bra humör också!
Nu ska jag ta en låååång promenad in till stan för att möta lillebror och gå på förhandsvisning av The wrestler. Ingen aning om vad filmen handlar om men hoppas på att den är bra!! Ska i vilkte fall bli hemskt trevligt att få träffa lillebror lite!!

Kram C

Simskola hade inte vart fel...

Just nu längtar jag hem lite.
Jag önskar att jag var i Norrköping och bara kunde springa över till Johanna och bli bjuden på lunch. För alltid när jag kommer dit får jag massa mat. Vilket är toppen! Jag har nog ungefär en miljon innestående middagar att bjuda tillbaka.
Hennes barn har också insett att när Cicci kommer, då blir det chips och Cola. Vilket är mycket illa!
Så det är kanske är tur för hennes familj att jag inte är sååå nära. Då skulle väl barnen få helt tokiga matrutiner.
Men jag skulle nog kunna hålla mig ifrån Chips och Cola om jag blev överbjuden på en lunch nu...
Istället ska jag knalla bort till skolan nu med noll motivation. Den liksom bara försvann.
Kursen jag läser nu är ändå helt frivillig och verkar så himla kul.
Men jag vill mycket hellre gå på simskola och plaska lite än att sitta i ett klassrum i två timmar...

Kram Cicci

Lillfjant klarar allt!

Min söta, charmiga Lillfjant är så imponerad av Storebror som står upp & kissar. Så nu skulle han promt stå. Det är precis att han når upp över kanten på toan men han drar gärna lite extra för å nå upp ;) Å visst lyckades han! Det lyser lycka i hela hans ansikte just nu :) Lillfjant kan stå upp & kissa ;)

Kram Johanna

Lite dåligt samvete

Vet ju att jag sitter & pratar på med Cicci på msn & det är för lät att fastna! Jag borde ju kanske egentligen inte göra det så hon kommer iväg till skolan. Men samtidigt vet jag att hon är så grymt smart så hon fixar det ändå ;)

Å det andra är ju som jag såg att Cicci oxå nämt. Kommentarerna. Gillar verkligen kommentarer & svarar så klart! Men dom är som bortblåsta. Ena sekunden såg man dom & nästa inte. Skumt.

Kram Johanna (som inte glömt simskolan än)


www.hejaabbe.com

Heja Abbe  är en blogg jag följt länge. Kika in du oxå! Nu är det Alla Hjärtebarns månad & han har en auktion!

Kram Johanna

Allt är Johannas fel!

Jag har visst fastnat lite här vid datorn, som vanligt.
Mycket märkligt det där.
Jag skyller helt och fullt på Johanna  som pratar med mig på msn!
Fast det är föreläsning kl 13 så tills dess ska jag väl ha lyckats komma till skolan, hoppas jag!

Alla våra kommentarer verkar ha försvunnit spårlöst ur bloggen också. Jag tror dock inte jag kan skylla det också på Johanna (måste nog snarare vara jag i så fall). Så om vi är snobbiga och inte svarar på kommentarer så beror det inte på att vi bara ignorerar er utan att vi helt enkelt inte såg dem. Förlåt!!

Kram Cicci

Äntligen vaken...


Jag hade satt klockan på 9 men har snoozat tills NU!
Det är ju inte okej!!
Men jag är så fruktansvärt trött så det finns inte.
Men nu måste jag alldeles snart ta tag i det där med skolan!
Hade tänkt påminna Johanna om att hon har simskola idag ,
men det verkar hon ha kommnit ihåg helt av sig själv!

Kram Cicci

Två kilo

Godmorgon Världen!

En diskamaskin är klar, en tvättmaskin är snart klar att hängas, frukosten är avklarad för flera timmar sen (känns det som), barnen är klädda & jag har gjort köttbullar på 2 kg köttfärs! Det ska bli så gott ikväll :) Annars är största målet idag att INTE glömma Stora Sonens simskola!

Nu kom posten... Kram Johanna

Frukosten!

Liten: Jag tycker om smör.
Stor: Vet du hur man gör smör?
Liten: Ja, det är smör!
Stor: Nej, man blandar margarin & vatten!

Johanna

Lycklig!

Jag sitter här framför tvn med den bärbara datorn i knät.
Jag har ätit mig helt illamående på mackor.
Pratat lite på msn med brorsan, en klasskompis och ett ex.
Och så har jag lyckats få en timmes pluggande gjort.
Och just nu i denna sekund, när jag egentligen borde ligga och sova,
känner mig jag bara så glad och lycklig över att mitt liv är precis som det är!!

Kram Cicci

Mackor är livet!

Usch jag har sovit flera timmar på kvällen.
Känner mig ändå trött och gnällig.
Precis ätit lite ostkaka till middag och några mackor.
Men då jag är en riktig mackmänniska ska jag nog ta några till.
Blir minst en med leverpastej och en med kokt ägg. Sååå gott!! 

Det funkar!

Glömde ju ta själva slutgrejjen i våran "fajt" mot en liten 5-åring. Då han inte ens själv vet vad han skriker för tillslut så har vi nu vår teori i hur vi bäst ska hjälpa oss. Tar honom i famnen, sätter oss ner & så sitter vi där & bara väntar ut. Det får ta den tid det tar. Det är påfrestande, säkert för oss båda. Man känner sig helt oduglkig när man sitter där & han skriker för fulla muggar. Men öppnar jag munnen för att lugna eller vad som så ger det honom bara mer bränsle till att skrika & vrida sig ännu mer. Så när det gått så långt sitter vi bara tysta & väntar ut honom. DET FUNKAR. Stunder blir kortare för varje gång. Å jag kan säga att det är en känsla av lättnad när hans arga skrik avtar & hans kropp slutar streta emot & han tillslut bara slappnar av & allt övergår i gråt & kramar.

Kram Johanna


Världens sämsta föräldrar!

Herre gud jag smäller av! Vi har haft en helt underbar dag ute på landet. Verkligen så underbart! Så härligt & se barnen strutta omkring, leka sig trötta & bli fulla av frisk luft. På vägen hem slog det mig att vi har ju sköpt skridskor till Stor men aldrig använt dom & snart är säsongen slut. Lite möra i kroppen efter landet-besöket så kände vi ändå att det är klart vi stannar vid skridskobanan en liten stund. Sagt & gjort. Han va riktigt duktig! Så det va ju kul. Hemma badade båda barnen i ett bad fullt av skum & lödder. Vi åt mat & laddade till å me upp med värsta lasset glass, grädde, sås, strössel & maränger å mumsade till efterrätt. En söndag. Så sitter vi nu framför bompa & jag kom på en sak. Känner mig totalt värdelös. Eller det va nog till å ta i lite, men det gör jag nog för att Sambon tycker inte det är så mycket att härsa upp sig för. Men iaf. Stora Sonen hade ju fotbollsträning ikväll! Han älskar den & vi glömde bort det. Två veckor kvar till nästa gång, då de kör varannan söndag under inne-perioden.

Kram Johanna

Toppenhelg!

(Jag hittade mitt inlägg, så kanske mer är jag som är oteknisk bara??)

Jag hade ju tänkt mig en lugn, tråkig ensamhelg.
Men så blev det ju inte eftersom kompisen kom på spontanvisit igår.
Vilket var MYCKET trevligt!!

Först var vi på en restaurang som heter Östgötakällaren och åt hemkst god mat.
Sen bar det av till Göta Lejon där David Batra, Jonas Gardell, Mårten Andersson och Gina Yashere fick oss att vrida oss av skratt i flera timmar!! Jag fick biljetten i födelsedagspresent eftersom jag fyller år om en vecka. Och jag kan bara säga, JAG ÄLSKAR ATT FYLLA ÅR!! Helt underbar födelsedagspresent!

Idag har vi tittat på Let's Dance's och Körslagets (eller hur stavas det??) repriser. Jag har suttit och gnällt över klänningarna i Lets Dance. Förstår inte hur de tänkte? Alla såg ju helt hemska ut! Värst vavr nog Bagges, den såg ut som något påskpynt.

Nu ska jag försöka mig på att ta tag i mitt pluggande. Skulle ju ägnat hela helgen åt det och än så länge har det inte blivit mer än 5 min. Mindre bra!

Kram C

Jag tror bloggen är sur på mig för att jag bloggat så dåligt under helgen?!

Jag bliiiir såååå trött!
Skrev ett blogginlägg om min helg men det bara försvann.
Vissa dagar känns det som att tekniken bara är emot en!

Nu är det nog!

Det är inte lätt att vara en stor 5-åring. Inte för att jag riktigt minns själv men jag kan ju se på våran Stora Kille. Han är störst hemma (av barnen!) & störst på dagis, men egentligen är man inte så jäkla stor. Inte konstigt att humöret svänger.

Men efter mitt & barnens försök att handla sist & det slutade med en skrikande 5-åring i ett stadigt grepp i handen, hela handlingen, så kände Sambon & jag att vi måste göra nått. Va som helst. Så vi satt oss ner & pratade när barnen sov gott i sina sänger. Kom fram till hur vi först ska säga till i lugn & ro. Får det bara sonen att trissas upp mer så får vi bli lite allvarligare. Om det inte heller hjälper & när man kommer till en gräns när det inte funkar längre. För det blir ju inget bra för nån av oss. Själv kokar man av ilska & inte är det kul för honom heller som inte ens vet varför han är arg när man frågar. Sista steget i våran gemensamma plan är iaf ett stadigt tag om sonen, en blick som verkligen ska visa vad vi snart kommer att säga & sen oxå säga det med den där "rätta" rösten, bestämd, arg (om man är det) men ändå behärskad.. "NU ÄR DET NOG!"

De där sista orden kan väll för allt i världen variera men nu är det på tiden att vi bestämmer. Så vi satt halva kvällen (i fredags) & "tränande" på att säga till varandra. Haha, det tog sin stund & hitta allvaret & det blev mycket skratt till en början. Men känns som vi kom en bra bit på väg!

Måste bara tillägga... att igår när nästa fajt kom så vann jag! Och det hela gick till precis så som vi vill, jag & Sambon alltså. Sonen va inte nöjd med våran nya bana.

Kram Johanna

RSS 2.0